Skip to content
Vlnr: Anco Vogelaar, Tom Klein (zittend), Jeroen Huisken, Dave Wiegerink
Vlnr: Anco Vogelaar, Tom Klein (zittend), Jeroen Huisken, Dave Wiegerink

Persbericht -

Visma versterkt portfolio voor mkb met overname Brincr

Amsterdam, 18 februari 2021

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Brincr over, specialist in online groothandelsoftware. Met deze strategische overname breidt Visma zijn portfolio voor het mkb verder uit.

Brincr is opgericht in 2017 en biedt groothandelsoftware met modules voor onder andere orderverwerking, voorraadbeheer, klantbeheer, inkoop, crm en facturatie.

Dave Wiegerink, directeur Brincr: “Wij zijn blij om nu onderdeel te zijn van de Visma-familie. Door deze aansluiting kan Brincr versneld groeien in zowel het aantal licenties als functionaliteit. De naamsbekendheid, het netwerk en de ervaring van Visma bieden veel mogelijkheden onze ambities waar te maken. De overname onderschrijft onze sterke propositie op het gebied van online groothandelsoftware en de kansen die de markt voor online software in dit segment biedt.”

Richard Scheper, Managing Director van Visma Software BV, is verheugd over de toevoeging van Brincr aan Visma’s portfolio: “Een complete cloudoplossing voor groothandels tot ca. 10 medewerkers is een mooie aanvulling op ons aanbod voor het mkb. Dankzij diverse modules en vele mogelijkheden qua inrichting, is Brincr in (bijna) elke groothandelsbranche toe te passen, van vers- tot kledinggroothandels. En met de geïntegreerde B2B-webshop kunnen we groothandels een mooie totaaloplossing in de cloud aanbieden. Ook qua cultuur zitten we op een lijn met Brincr, ik zie dan ook uit naar een intensieve samenwerking.”

John Reynders, Area Director Visma Benelux: “Visma is al jaren specialist in software voor het mkb, met nadruk op de financiële en hr component. Naast specifieke oplossingen voor accountancy en projectgestuurde organisaties heeft Visma ook een divers aanbod voor de groothandel. Met de toevoeging van Brincr aan het portfolio van Visma Software BV wordt dit aanbod verder uitgebreid en kan Visma Software groothandels van iedere grootte in iedere sector een geschikte oplossing bieden. Zo hebben we weer een volgende stap gezet in het aanbieden van een uitgebreid cloud-ecosysteem in de Benelux.”

Brincr wordt onderdeel van Visma Software om zo optimaal mogelijk krachten te bundelen op het gebied van vaktechniek en softwareontwikkeling. Er zijn geen personele wijzigingen met deze acquisitie gemoeid.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Anita Loman, PR & Communicatiemanager van Visma Software BV, 06 51148195 / anita.loman@visma.com

----------------------------------------------------

Over Brincr

Brincr biedt online software voor groothandels- en eCommercebedrijven. Als handelsbedrijf streef je ernaar om alle onderdelen van het bedrijfsproces vlekkeloos te laten verlopen. Je wilt efficiënt en effectief werken. Integraties maken met je webshop boekhoudpakket en pakketdienst. Brincr is je geautomatiseerde steun en toeverlaat als het gaat om procesoptimalisatie.

Over Visma Software BV

Visma Software BV is een dochteronderneming van het Noorse Visma AS, marktleider in Scandinavië.

Al meer dan 40.000 organisaties in het mkb, de grootzakelijke en semipublieke sector werken met onze software. Ons portfolio bevat onder meer AccountView, Visma.net ERP, Visma eAccounting, Visma Project Management, Visma Teleboekhouden, Mamut One en Davilex.

Onderwerpen

Tags


Visma biedt software en diensten die de belangrijkste bedrijfsprocessen in de private en publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma-groep is actief in de hele Scandinavische regio, samen met de Benelux, Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12.000 medewerkers, meer dan 1.000.000 klantcontracten en een netto-omzet van € 1,5 miljard in 2019, is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Visma Nederland bestaat uit 22 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams. 

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Gerelateerde verhalen

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.