Skip to content
Visma slaat met overname Appical grote slag om organisaties in Europa te helpen in de war for talent

Persbericht -

Visma slaat met overname Appical grote slag om organisaties in Europa te helpen in de war for talent

Amsterdamse HR-tech scale-up wil onder Visma’s vleugels Europese groeiplannen versnellen

Amsterdam, 10 februari 2022 - Visma, Europees leider in cloudsoftware, voegt met overname van Appical onboarding tech toe aan haar HR-softwareportfolio. De Amsterdamse HR-tech scale-up wil onder Visma’s vleugels de groeiplannen in Europa versnellen. Met de overname van Appical is Visma Europees marktleider in onboarding tech.

Een goede onboarding zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers sneller productief zijn, de betrokkenheid bij de organisatie stijgt en daardoor langer in dienst blijven. Digitale middelen kunnen daaraan bijdragen, zo was de gedachte bij de oprichting van Appical in 2012. Voor een supermarktconcern ontwikkelde Appical een digitale rondleiding met spelelementen voor nieuwe medewerkers. Dit sloeg aan en het platform werd uitgebreid met pre- en onboarding functies. Via instructievideo's, gamification, quizzen, takenlijsten en documentatie kunnen nieuwe medewerkers zich vanaf het moment van contractondertekening voorbereiden op hun nieuwe baan en werkgever. Het platform heeft daarnaast functionaliteiten en content ter ondersteuning van interne mobiliteit en offboarding.

Inmiddels gebruiken ruim 360+ organisaties in 140+ landen Appical als pre- en onboarding platform voor hun personeelsbeleid. De software is in 35 talen beschikbaar via mobiele app en desktop en groeit jaarlijks met 300.000+ nieuwe gebruikers. Onder de klantenkring bevinden zich onder andere PepsiCo, HP, HelloFresh, NS, GGD, Amsterdam Umc, Ministerie van VWS, De Rechtspraak en Gemeente Maastricht.

Appical ontving van vele nationale en internationale organisaties aanbiedingen voor hulp bij het aangaan van de nieuwe groeifase. Het Amsterdamse techbedrijf kreeg het beste gevoel bij Visma. “Appical faciliteert het hybride werken èn onboarden waarbij medewerkers overal betrokken raken en blijven bij hun werkgever”, zegt Hans van Rijnswoud, CEO van Appical. “De producten van Visma zijn complementair aan ons platform. Door die gezamenlijk aan te bieden, creëren we toegevoegde waarde voor organisaties in de Europese markt. Ook het enthousiasme, kennis en de manier waarop we zijn ontvangen, geeft een fantastisch gevoel dat we gezamenlijk succesvol klanten kunnen ondersteunen om een aantrekkelijke werkgever te zijn.”

“We bevinden ons in een historisch krappe arbeidsmarkt waarin steeds meer organisaties moeite om personeel aan te trekken en te behouden”, zegt John Reynders Area Director Benelux bij Visma. “Een goede onboarding ervaring draagt aantoonbaar bij aan het langer in dienst blijven van medewerkers. Daarom zijn we blij en trots dat Appical zich aansluit bij de Vismafamilie. Met dit partnership kunnen we onze klanten het leidende en meest gewaardeerde onboarding platform van Europa bieden om daarmee hun aantrekkingskracht als werkgever te verstevigen. Zo zijn ze beter voorbereid voor succes in de toekomst. Daarnaast is Appical een perfecte aanvulling op onze bestaande HR-cloudapplicaties.”

De internationale groei van Appical kenmerkt zich door land and expand. Daarbij breiden goede ervaringen bij een afdeling zich uit naar andere organisatieonderdelen maar ook richting andere grote organisaties. Door deze strategie is Appical anno 2022 Europa’s marktleider in onboarding tech.

Appical blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerkingen opzetten met Vismabedrijven.Onderwerpen


Over Appical
Appical is opgericht in 2012 en is hét pre- en onboarding platform dat bedrijven helpt om nieuwe medewerkers een vliegende start en een warm welkom te geven. Of ze nu thuis, op kantoor of hybride werken. Appical heeft 360+ klanten, een uitgebreid partnernetwerk en ruim 300.000+ nieuwe medewerkers per jaar, die in 140+ landen met het volledig SaaS platform werken. Kijk op www.appical.nl voor meer informatie.

Over Visma
Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 36 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.
Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.