Skip to content
Visma nieuwe titelsponsor van het top UCI World Tour Team Jumbo-Visma

Persbericht -

Visma nieuwe titelsponsor van het top UCI World Tour Team Jumbo-Visma

Visma, toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware in de publieke en private sector, heeft een overeenkomst getekend om voor minstens vijf jaar de titelsponsor te worden van de Nederlandse schaats- en wielerploeg Team Oranje. Vanaf 1 januari 2019 zullen zowel het schaats- als het wielerteam deelnemen onder de naam Team Jumbo-Visma.

De overeenkomst maakt Visma het eerste Scandinavische bedrijf dat een pro-wielerploeg op deze schaal ondersteunt en past in de Visma-strategie om zijn activiteiten op de Europese markt uit te breiden.

“We zijn zeer verheugd de nieuwe sponsor te zijn van een van de beste wieler- en schaatsteams ter wereld, waarvan onder meer de Olympische gouden medaillewinnaars Sven Kramer, Carlijn Achtereekte en Kjeld Nuis deel uitmaken. We hebben een fase bereikt waarin we van een Scandinavisch bedrijf een pan-Europese organisatie worden. Ondersteuning van Team Jumbo-Visma is een belangrijke stap bij het vergroten van onze aanwezigheid in Europa,” zegt Visma-ceo Øystein Moan.

Nederland is van strategisch belang voor Visma. Alleen al in de afgelopen vier maanden heeft Visma vier overnames gedaan in Nederland, waaronder de toonaangevende leverancier van payroll- en hcm (Human Capital Management)-software Raet.

“Wij geloven dat deze sponsoring het merk Visma op de Europese kaart zal zetten en Visma zal helpen zijn aanwezigheid en naamsbekendheid in Nederland en in heel Europa te vergroten. Wielrennen is een populaire sport in onze huidige markten en nieuwe potentiële markten, waardoor het sponsorschap uitstekend past bij Visma,” vervolgde de ceo.

“Wielrennen is een favoriete sport met een grote groep volgers in heel Europa, en schaatsen ligt diep verankerd in zowel Nederland als Noorwegen. Team Jumbo-Visma heeft een indrukwekkende staat van dienst op zowel wielren- als schaatsgebied.” Directeur van Team Jumbo-Visma, Richard Plugge, deelde zijn enthousiasme over het nieuwe sponsorschap.

“Visma is het eerste Scandinavische bedrijf dat wielrennen op deze schaal ondersteunt en daar ben ik erg trots op. De samenwerking met Visma onderstreept de kracht van ons team door het verenigen van wielrennen en schaatsen,” legt Plugge uit.

Zijn mede-directeur, Jac Orie, is het daarmee eens. “Het is geweldig dat een bedrijf als Visma ons gecombineerde schaats- en wielerteam heeft gekozen. Visma heeft grote belangstelling voor zowel schaatsen als wielrennen, net als veel Nederlandse bedrijven. Daarom voelde dit meteen als een goede match. Ik kijk ernaar uit hun kennis van software te gebruiken bij het analyseren van onze grote hoeveelheid testgegevens. Ik ben ervan overtuigd dat we door onze krachten te bundelen een volgende stap kunnen zetten in onze ontwikkeling.”

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers, 900.000 klanten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma werd in januari 2019 de titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.