Skip to content
Visma neemt Synaxion over en breidt zijn positie in het Nederlandse e-Gov segment uit

Persbericht -

Visma neemt Synaxion over en breidt zijn positie in het Nederlandse e-Gov segment uit

Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen Visma neemt Synaxion over, leverancier van business intelligence softwareoplossingen en -diensten voor de (semi-)publieke sector in Nederland.

Visma is snel gegroeid op de Nederlandse markt met veel acquisities in de afgelopen jaren, heeft nu een omzet van meer dan € 350 miljoen en biedt werk aan meer dan 2 000 mensen in deze zeer strategische regio. Met de overname van Synaxion zet Visma zijn vooruitgang op de Nederlandse eGov-markt voort en versterkt het zijn positie op de Europese markt.

“We zijn erg enthousiast over de toetreding van Synaxion tot de Visma-familie. Synaxion heeft een portfolio aan oplossingen voor BI en dashboarding dat heel goed aansluit bij onze huidige producten en diensten. Met name op de (semi-)overheidsgebieden als Ruimtelijke Ordening, Vergunning- en Wetshandhaving, Openbare Ruimte, Zorg en Welzijn en Onderwijs zullen wij onze positie versterken. We zijn daarom van mening dat Visma-klanten veel kunnen profiteren van de Business Intelligence-oplossingen die Synaxion biedt”, zegt Carsten Boje Møller, Division Director Visma Custom Solutions.

“We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen met Visma. Door samen de (semi)publieke markt te benaderen, kunnen we onze ambities nog beter waarmaken. Onze ambitie is om de werelden van e-Government en Business Intelligence & Data Science nog meer bij elkaar te brengen. We zijn ervan overtuigd dat deze stap onze positie in de markt verder zal versterken, aangezien de krachtenbundeling met Visma de mogelijkheden van zowel onze collega's als klanten zal vergroten.” zegt Pim van Stiphout, managing director van Synaxion.

Synaxion zal haar bedrijfsactiviteiten voortzetten onder de huidige naam. Als onderdeel van de Visma-familie zal Synaxion nauw samenwerken met Visma Roxit, Visma Circle, Visma Connect, Khonraad en iAsset, maar ook met andere Visma-bedrijven zoals Visma Raet. Samen versterken zij de aanwezigheid van Visma in Nederland op het gebied van e-Government.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rob Steneker, Managing Director, Visma Roxit B.V., +31653201856
Pim van Stiphout, Managing Director, Synaxion, +31646244522

Onderwerpen


Over Synaxion
Synaxion is een Nederlandse leverancier van Monitoring en BI-oplossingen met een focus op de publieke sector. Datakwaliteit, datatoegang, data-analyse, datavisualisatie en datawetenschap vormen de kern van onze propositie, gebaseerd op het Synaxion datawarehouse. In de Nederlandse (semi)publieke sector biedt Synaxion gemeenten, onderwijsinstellingen en bibliotheken haar marktspecifieke Business Intelligence softwareoplossingen en diensten aan.

Over Visma
Visma is Europees leider in bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtigere samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 13.600 medewerkers, 1.100.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in Scandinavië, de Benelux, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 1.741 miljoen in 2020, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk voor meer informatie op visma.com of visma.nl

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers, 1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 25 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.