Skip to content
Visma neemt Ecare over en creëert een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt

Persbericht -

Visma neemt Ecare over en creëert een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt

Enschede, 12 mei 2021

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, neemt Ecare over specialist in informatietechnologie voor de zorg. Ecare helpt met slimme en eenvoudige oplossingen de zorgverlening in Nederland efficiënter en beter te maken. Met deze strategische overname zet Visma nu ook concrete stappen in het primaire zorgproces en creëert daarmee een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt.

Ecare - opgericht in 2007 - ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt slimme en eenvoudige softwareoplossingen en diensten voor de zorg. Flagship product PUUR. is een volledig Elektronisch Cliënten Dossier met gestandaardiseerde en procesvolgende werkplekken voor zowel de wijkverpleging, verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg. Plein en Shared services maken mogelijk dat zorgprofessionals worden gefaciliteerd door een slim organisatie- en IT beleid, wat leidt tot kwaliteitsverbetering en efficiënter werken.

Aniek Fikken, directeur Ecare: “Ecare is een bijzondere organisatie: we maken oplossingen waarbij altijd wordt gekeken of dat wat gevraagd wordt de zorgprofessional daadwerkelijk ondersteunt in haar werk. Een nieuwe partner moet ons steunen om sneller en beter te kunnen innoveren, maar mag de identiteit en kracht van Ecare niet uit het oog verliezen. In Visma vonden we deze partner. We verheugen ons op de samenwerking.

John Reynders, Area Director Visma Benelux, is trots op de toevoeging van Ecare aan Visma’s portfolio: “In Ecare heeft Visma een Nederlandse aanjager van innovatie gevonden. Midden in het hart van het primaire zorgproces. Samen hebben we dezelfde ambitie: innovatieve en duurzame software ontwikkelen die het gehele zorgproces verder ondersteunt en verbetert.”

Onlangs presenteerde Visma de ‘Visma Connected Experience voor de zorg’, waarbij Visma zorginstellingen helpt bij het leveren van kwalitatieve en betaalbare zorg vandaag en om klaar te zijn voor de nodige zorg van morgen. “De toevoeging van Ecare aan ons Nederlandse zorgportfolio betekent dat we onze klanten nog meer waarde kunnen bieden en tegelijkertijd is dit weer een volgende stap in het aanbieden van het meest complete en innovatieve zorg cloud-ecosysteem in de Nederland,” aldus John Reynders.

Ecare zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het zorg-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld waardoor Visma-klanten nog meer voordeel uit hun software halen.

Onderwerpen


Over Ecare

Ecare ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt slimme en eenvoudige softwareoplossingen en
diensten voor de verpleeghuiszorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg. PUUR. is het open elektronische cliëntendossier (ECD) ter ondersteuning van het primaire proces. Plein is de digitale werkplek voor de zorg. Via
dit online portaal heeft de professional in de zorg meteen veilig toegang tot alle applicaties waarmee hij werkt. Shared services ondersteunt zorgorganisaties bij de administratieve afhandeling die komt kijken bij het
verlenen van zorg, zoals declaratieverwerking, verzuimbeheer en de salarisadministratie. Er werken 100 mensen bij Ecare die vanuit Enschede 50 zorgaanbieders ondersteunen. Kijk op www.ecare.nl voor meer informatie.


Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers,  1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 25 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Meer informatie
Milan Vaassen
PR & Brand Manager Visma Benelux
E: milan.vaassen@visma.com
T: 06 36 14 19 47

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.