Skip to content
Visma neemt 100 procent aandelen Raet over

Persbericht -

Visma neemt 100 procent aandelen Raet over

Visma heeft 100 procent van de aandelen van Raet overgenomen. Samen zijn Raet en de Visma Group nu Europa’s belangrijkste leverancier van cloudsoftware voor kleine, middelgrote en grote organisaties, in de particuliere en (semi)publieke sector.

Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een van de meest toonaangevende leveranciers van hr-oplossingen in Europa. Klanten zullen profiteren van de toegenomen innovatiekracht en flexibiliteit die zal worden ingezet om hen nog beter te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun organisatie en medewerkers.

De overname van Raet is een strategische keuze van Visma om zijn positie in Nederland en België te versterken, waar Visma reeds actief is met boekhoud-, erp-, payroll en aanverwante cloudsoftware. Door deze combinatie wordt de markt voor Visma aanzienlijk uitgebreid en krijgen de klanten van beide organisaties toegang tot toonaangevende cloudsoftware.

De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma’s hrm-strategie

“De hooggekwalificeerde medewerkers van Visma en Raet, met gezamenlijk ruim 3000 ontwikkelaars, vormen samen een sterke internationale hrm-omgeving. Dit versterkt ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op de lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden”, zegt Øystein Moan, ceo van Visma. “De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma’s hrm-strategie”, vervolgt Moan.

“De Raet-organisatie is nu onderdeel van de Visma Group onder de algehele leiding van Øystein Moan, ceo van Visma. De Raet-organisatie in Nederland wordt vanaf nu aangestuurd door Debby de Gelder.” zegt Kobe Verdonck. “Ik zie dit dan ook als het juiste moment om na vier fantastische jaren af te treden als ceo van Raet” vervolgt Verdonck.

De partijen doen geen mededelingen over de verdere details van de overname.

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers, 900.000 klanten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma werd in januari 2019 de titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.