Skip to content
Visma marktleider in GovTech voor fysieke domein door overname Nazca en Genetics

Persbericht -

Visma marktleider in GovTech voor fysieke domein door overname Nazca en Genetics

Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt New Generation Software Group (NGSG) van IceLake Capital over. NGSG is een krachtenbundeling van Nazca en Genetics. Met de overname van deze GovTech specialisten verstevigt Visma haar positie als IT-partner voor overheidsorganisaties om uitdagingen als de inrichting van de leefomgeving en verbetering van de milieukwaliteit te ondersteunen.

Macro-economische factoren als energietransitie, woningtekort, digitalisering en wijzigende wet- en regelgeving (zoals de Omgevingswet) voeden de behoefte bij overheidsorganisaties aan ondersteuning via moderne technologie. Dit om tijdig de juiste informatie te genereren voor het succesvol uitvoeren van het beleid in samenwerking met burgers en bedrijven.

Door de overname van NGSG breidt Visma haar aanwezigheid in de overheidssector uit. Nazca biedt met de oplossing Bodem Digitaal Op de Kaart (BDOK), quickscans en rapportages voor ingenieursbureaus en infrastructuurbedrijven. Hiermee kunnen zij de grond analyseren en controleren vóór de graafwerkzaamheden.  Gemeenten en makelaars gebruiken de cloudoplossing ook voor het verzamelen, analyseren en delen van milieugegevens. Genetics levert cloudoplossingen die processen rondom vergunningen bij gemeenten, provincies, waterschappen en milieuorganisaties vereenvoudigen.

Via onder meer Visma Roxit en iAsset bedient Visma al een groot aantal overheidsorganisaties en ketenpartners met gestandaardiseerde cloudoplossingen voor de inrichting en het beheer van de fysieke leefomgeving. Doordat New Generation Software Group aansluit, biedt Visma nu ook configureerbare cloudoplossingen voor de vraagstukken van grote complexe overheidsorganisaties.

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “De woningbouwopgave, klimaatadaptatie en energietransitie zijn grote uitdagingen die we als Visma willen faciliteren door het bieden van oplossingen aan onze opdrachtgevers. Via cloudoplossingen ondersteunen we overheidsorganisaties om de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar te stellen. Als Visma willen we hier een stevige positie in hebben omdat dit onderwerp perfect aansluit bij onze visie: shaping the future of society through technology. We zijn dan ook erg blij en trots dat New Generation Software Group aansluit bij Visma. Zo kunnen we gezamenlijk bijdragen aan een betere maatschappij.”

Bayram Demir (CEO bij New Generation Software Group): “Gemeenten, provincies, waterschappen en veiligheidsregio’s staan voor enorme uitdagingen als het gaat om het fysieke domein. Wij zijn ervan overtuigd dat de uitvoering enkel slaagt als betrokken partijen intensief samenwerken. Als onderdeel van Visma kunnen wij onszelf versterken door samen te werken met andere GovTech bedrijven in de Visma Groep. We gaan door met waar we goed in zijn. Tegelijkertijd ontstaan geweldige kansen om via samenwerking cloudoplossingen te ontwikkelen die processen in het fysieke domein vereenvoudigen.”

Genetics en Nazca blijven onder eigen naam functioneren als zelfstandige onderdelen binnen de Visma Groep. Wel gaan ze samenwerken met andere Visma GovTech bedrijven in de Benelux. Door verbreding van het product- en klantenportfolio groeit Visma met deze overname uit tot marktleider op het gebied van cloud software voor ruimtelijke ontwikkeling, vergunningverlening, toezicht & handhaving en informatiesystemen voor de ondergrondse infrastructuur.

Onderwerpen

Tags


Over Nazca

Nazca levert innovatieve diensten afgestemd op geselecteerde markten, te weten: overheid, transport & logistiek en grondroerders. Deze toonaangevende diensten dragen bij aan het zorgvuldig en compleet omzetten van locatiegerelateerde data naar bruikbare informatie. Informatie die toegepast kan worden in de verbetering van smart-city toepassingen, transport & logistiek 2020 en een effectief beheer van kabels en leidingen onder de grond.

Over Genetics

Genetics biedt sinds 1993 ICT-totaaloplossingen en diensten aan de overheid. Deze oplossingen en diensten variëren van het leveren en implementeren van standaard- en maatwerksoftware tot het opleiden en ondersteunen van de gebruikers. Met een team van ervaren informatici en vakspecialisten richt Genetics zich vooral op het domein Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VT&H). Door verregaande specialisatie in dit domein is Genetics de partner bij uitstek voor: Gemeenten, Provincies, Rijksdiensten, Waterschappen, Veiligheidsregio's, Regionale uitvoeringsdiensten en overige samenwerkingsverbanden.

Over Visma


Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 15.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €2.081 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 35 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.