Skip to content
Visma jaarverslag 2018

Persbericht -

Visma jaarverslag 2018

In 2018 stond Europese uitbreiding centraal binnen de Visma Group; hierdoor veranderde Visma van een sterke Scandinavische speler in de grootste cloudsoftware provider in Noord-Europa. Het bedrijf beleefde een sterke groei in alle divisies en cloudsoftware blijft binnen Visma de sterkste aanjager van autonome groei.

Strategische overnames in Nederland

Visma werd in 2018 een van de grootste softwareproviders in Nederland door vier strategische overnames waaronder die van Raet, een toonaangevende Nederlandse aanbieder van payroll- en hrm-software voor de publieke en zakelijke sector.

Met steeds meer bedrijven die de voordelen van SaaS ontdekken, wordt de vraag naar cloudsoftware en mobiele oplossingen alleen maar groter. Visma investeert al sinds 2010 flink in SaaS-producten en ziet nu de voordelen van de veeleisende overgang naar een cloudbedrijf. De inkomsten uit cloudcomputing stegen in 2018 met 56,3 procent tot 762 miljoen euro.

Lees hier het hele jaarverslag

Related links

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers, 900.000 klanten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma werd in januari 2019 de titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.