Skip to content

Persbericht -

Visma en Therapieland slaan handen ineen om samen 100 miljoen mensen te helpen mentaal veerkrachtig in het leven te staan.

Visma, Europees leider in cloudbedrijfsoplossingen, gaat strategisch partnership aan met Therapieland, specialist in e-mental health, om samen 100 miljoen mensen te helpen veerkrachtig in het leven te staan. Voor Visma volgt deze strategische overname na de overname van Ecare, ook een specialist in het primaire zorgproces. Hiermee creëert Visma een unieke positie in de Nederlandse zorgmarkt.

Therapieland, opgericht in 2012, heeft als doel goede psychologische hulp voor iedereen beschikbaar te stellen; waar en wanneer dan ook. Met hun online e-health platform waar e-health programma’s, videobellen, vragenlijsten en virtual reality samenkomen, maken ze geestelijke zorg laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Jarno Meijer, directeur Therapieland: “In de afgelopen acht jaar heeft Therapieland een enorme groei doorgemaakt; van kleine start-up naar volwaardige speler binnen e-mental health in Nederland. We zijn gegroeid in het aantal gebruikers, het aantal programma’s, in functionaliteiten en toepassingen, in werknemers en in professionaliteit. Maar bovenal: in ambitie. Deze ambitie komt dan ook terug in onze grote missie die wij onszelf hebben gesteld, namelijk 100 miljoen mensen helpen mentaal veerkrachtig in het leven te staan. Wij willen de content en technologie die we in Noordwest Europa ontwikkelen straks ook inzetten in landen waar geestelijke gezondheidszorg minder goed ontwikkeld is. En dat vraagt om nog meer kennis, professionaliteit en slagkracht.”

Hij vervolgt: “Daarom hebben we besloten om ons aan te sluiten bij Visma die, net als wij, erin gelooft dat technologie een enorme impact kan hebben om de maatschappij te ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat we met behulp van de kennis en kunde die Visma heeft, Therapieland naar een nog hoger niveau kunnen tillen, en dat we in staat zijn om nog meer mensen te bereiken zodat we kunnen bijdragen aan de mentale veerkracht van de gehele maatschappij. Gezamenlijk gaan we verder om onze missie te bereiken.”

John Reynders, Area Director Visma Benelux: “Bij Visma richten we ons op het versterken van de mens en maatschappij door middel van technologie. Een missie die wordt ondersteund door onze kernwaarden ondernemerschap, verantwoordelijkheid, toewijding en inclusiviteit. Waarden die ook terugkomen in het DNA van Therapieland. Daarom zien wij als Visma en Therapieland een goede partner in elkaar. De keuze voor Therapieland volgt nadat Ecare, specialist in informatietechnologie voor de zorg, zich eerder dit jaar bij Visma aansloot. Met de toevoeging van twee innovators in ons zorgportfolio, als aanvulling op onze sterke positie in de bedrijfsvoerings software binnen de zorg, hebben we een unieke kans om de Visma Connected Experience voor de zorg verder te ontwikkelen en te differentiëren en het vliegwiel van waardecreatie voor organisaties in de zorg verder te versnellen.”

Therapieland zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het zorg-ecosysteem.Onderwerpen


Over Therapieland
Therapieland biedt toegankelijke en laagdrempelige e-Health mogelijkheden voor de geestelijke gezondheidszorg in de vorm van een online e-Health platform waar e-Health programma’s, beeldbellen, vragenlijsten en Virtual Reality samenkomen. Door e-Health te combineren met reguliere zorg (blended care), kunnen zorgprofessionals altijd bieden wat de cliënt nodig heeft. Gebruikers van het platform hebben op elk moment van de dag toegang, op welke plek dan ook. e-Health in de zorg biedt extra informatie, oefeningen en vooral heldere psycho-educatie voor cliënten, wat hen helpt de eigen regie te vergroten. Het is daarmee een echte aanvulling op de bestaande hulpverlening, namelijk: voorafgaand aan het zorgtraject op de wachtlijst, als aanvulling op de lopende behandeling (blended care) of als steun tijdens de nazorg.

Over Visma
Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers, 1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 27 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Meer informatie

Jarno Meijer
Directeur
E: communicatie@therapieland.nl
T: 020-7712848

Milan Vaassen
PR & Brand Manager Visma Benelux
E: milan.vaassen@visma.com
T: 06 36 14 19 47Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Gerelateerde verhalen

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.