Skip to content
Visma en Intrakoop slaan handen ineen om IT-complexiteit in de zorg te reduceren

Persbericht -

Visma en Intrakoop slaan handen ineen om IT-complexiteit in de zorg te reduceren

Visma, Europees leider in cloudoplossingen, heeft een samenwerking gesloten met Intrakoop, de grootste inkooporganisatie van de zorg in Nederland. Leden van Intrakoop kunnen tegen aantrekkelijke condities geïntegreerde cloudsoftware van Visma voor hun bedrijfsvoering afnemen. Daarnaast krijgen ze door de krachtenbundeling toegang tot de IT-kennis van Visma, om zo de mogelijkheden van de software optimaal te benutten. Het doel is om het dagelijks werk in de zorg eenvoudiger te maken en de IT-complexiteit te verminderen.

Uit onderzoek van Visma naar IT-gebruik binnen de langdurige zorg blijkt dat 78% van de respondenten applicaties wilt integreren zodat informatie-uitwisseling eenvoudig en veilig verloopt. 69% geeft aan niet te weten hoe dit te realiseren. En 70% stelt dat hun IT-landschap verouderd is. Toch zijn zorgorganisaties terughoudend met het vervangen van software.

Het vervangen van applicaties is complex en tijdrovend. Ook het gebrek aan digivaardigheid van medewerkers vormt een blokkade, zo geven respondenten aan. Aan de andere kant neemt de complexiteit van het beheer van huidige systemen toe waardoor die kwetsbaarder worden voor cybercriminaliteit. Daarnaast geeft 75% aan dat het personeel te veel administratieve taken heeft, die het in 70% van de gevallen in verschillende systemen moet uitvoeren. Daardoor zitten zorgorganisaties in een spagaat wat hun IT betreft.

Visma biedt Intrakoop-leden cloudsoftware voor HR, inkoop, financieel. Deze applicaties draaien zelfstandig maar kunnen ook worden geïntegreerd; met elkaar en met bestaande systemen binnen een zorgorganisatie. De geïntegreerde oplossingen zijn vervolgens centraal te benaderen via Single Sign On (SSO). Door die integratie verloopt de informatie-uitwisseling correct en veilig. Dubbele invoer is niet meer nodig; systemen maken gebruik van elkaars gegevens. Daardoor neemt de hoeveelheid administratie af, de datakwaliteit toe en ontstaat er inzicht in de bedrijfsvoering via dashboards. Deze integratie heet de Visma Connected Experience voor de zorg. Behalve functionele voordelen krijgen zorgorganisaties één overeenkomst en een centraal aanspreekpunt voor vragen over de software. Tien zorgorganisaties werken inmiddels met deze geïntegreerde softwarecombinatie.

“Ondanks dat het Nederlandse zorgsysteem één van de beste in Europa is, blijft de druk op de zorg toenemen. Daarmee komt die kwaliteit en de beschikbaarheid van goede zorg in gevaar,” zegt John Reynders, Area Director Visma Benelux. “Met een toekomstgerichte bedrijfsvoering kunnen zorginstellingen de juiste voorwaarden creëren om de uitdaging aan te gaan en de beste zorg te blijven leveren. De Visma Connected Experience ondersteunt zorgorganisaties in het anticiperen op veranderingen, zodat de organisatie weerbaar en wendbaar blijft.”

Intrakoop onderkent het belang van een goed functionerend ICT-systeem in relatie tot de grote uitdagingen van de zorg zoals een tekort aan goede mensen. Daarom sluit de inkooporganisatie partnerships met ICT-leveranciers die door hun aard en omvang een bijdrage kunnen leveren om de zorg goed en betaalbaar te houden.

“Onze leden krijgen oplossingen aangereikt die complementair zijn aan wat ze al in gebruik hebben”, zegt Ruud Plu, directeur/bestuurder van Intrakoop. “Dit is een groot verschil met andere oplossingen die vaak uitgaan van een vervanging en een compleet nieuwe implementatie. Behalve een flinke kostenbesparing levert dit ook het voordeel op dat oplossingen veel sneller in gebruik zijn te nemen. Wij verwachten dat veel van onze leden geïnteresseerd zijn naar wat de Visma Connected Experience voor hun organisatie betekent. Doordat veel van onze leden al werken met de Spend Cloud en/of Visma Raet, denken wij dat daarmee een belangrijke drempel om met de Visma Connected Experience te starten, is weggenomen. Ook wij streven ernaar om onze leden maximaal te ontzorgen op het gebied van bedrijfsvoering zodat ze maximale aandacht aan de zorg kunnen geven. De samenwerking met Visma sluit daarnaast mooi aan op de proposities van onze overige ICT-partners en wij geloven erin dat deze elkaar zullen versterken.”Onderwerpen


Meer informatie

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 32 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Over Intrakoop

Intrakoop is de grootste inkoopcoöperatie van de zorg in Nederland. Zo’n 550 zorgorganisaties met ruim 7.000 locaties maken gebruik van onze diensten en inkoopoplossingen. Met onze kennis van de zorgsector, de leveranciersmarkt en het inkoopproces, helpen we onze leden om hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Zo maken we samen goede zorg betaalbaar. Kijk op www.intrakoop.nl voor meer informatie.Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.