Skip to content
Visma Connect lanceert sustainability reporting platform Sustynex

Persbericht -

Visma Connect lanceert sustainability reporting platform Sustynex

Eerste cloud-native platform met op GRI standaarden gebaseerde taxonomie ter wereld.

Reporting technology (Reptech) specialist Visma Connect lanceert Visma Sustynex. Visma Sustynex is het eerste cloud-native, op een taxonomie gebaseerde, sustainability reporting platform ter wereld. Met behulp van Visma Sustynex kunnen organisaties makkelijk gevalideerde, consistente en betrouwbare duurzaamheidsrapportages opstellen aan de hand van de GRI standaarden en de Sustainable Development Goals.

Dankzij strengere wetgeving en het klimaatakkoord van Parijs zijn duurzaamheid en duurzaamheidsrapportages steeds belangrijker voor bedrijven en overheidsinstellingen. De meest gebruikte standaard om duurzaamheidrapportages op te stellen is die van het Global Reporting Initiative (GRI).

“Wij staan al sinds onze oprichting in 2006 voor hoogwaardig en gekwalificeerd data delen. Door onze systemen gaan jaarlijks miljoenen jaarrekeningen, machtigingen, berichtenbox berichten en rapporten naar toezichthouders.” Aldus Coen Egberink, Managing Director van Visma Connect, “Nu zetten we deze techniek in om bedrijven in staat te stellen om makkelijk, sneller, beter, consistent en betrouwbaar te rapporteren over duurzaamheid aan de hand van de GRI Standaarden en de Sustainable Development Goals. Goed nieuws voor ons, groot nieuws voor de planeet.”

Met Visma Sustynex kunnen bedrijven en instellingen met minder moeite en een hogere kwaliteit, consistent duurzaamheidsrapportages opstellen en ontvangen. Visma Sustynex maakt het invoeren en verzamelen van de data en informatie voor het duurzaamheidsrapport eenvoudig en valideert de data aan de hand van een taxonomie. De duurzaamheidsrapportages worden in XBRL formaat opgeleverd. Hierdoor zijn ze eenvoudig te bewerken, te analyseren, te verzamelen, te delen en in iedere gewenste layout op te maken.

Visma Sustynex heeft vier hoofdcomponenten: een op de GRI standaarden gebaseerde taxonomie waarmee de informatie in het rapport kan worden gevalideerd, een API connector waarmee data uit ERP, HR en financiële systemen kan worden geïmporteerd, een opstelportaal om aanvullende gegevens toe te voegen en een ontvangstportaal, waarmee duurzaamheidsrapporten ontvangen kunnen worden door stakeholders zoals de overheid, investeerders en supply chain partners.

Visma Sustynex is geschikt voor bedrijven die rapporteren over duurzaamheid of daar mee willen beginnen en voor bedrijven en instanties die duurzaamheidsrapportages willen ontvangen of opvragen: overheden, investeerders, banken en opdrachtgevers die eisen stellen aan de duurzaamheid van hun leveranciers en andere stakeholders.

Onderwerpen


Over Visma Connect

In het digitale tijdperk is data de belangrijkste grondstof. Dat betekent ook dat we steeds meer data met elkaar delen, voor allerlei doeleinden. Maar hoe doe je dat op een veilige, snelle en controleerbare manier?

Visma Connect neemt het voortouw. Net zoals energiebedrijven de infrastructuur aanlegden die de industriële revolutie mogelijk maakte, is Visma Connect het nutsbedrijf van de digitale samenleving.

Over Visma

Visma biedt software en diensten die de belangrijkste bedrijfsprocessen in de private en publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma-groep is actief in de hele Scandinavische regio, samen met de Benelux, Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12.000 medewerkers, meer dan 1.000.000 klantcontracten en een netto-omzet van € 1,5 miljard in 2019, is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Visma Nederland bestaat uit 22 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.