Skip to content
Visma boekt recordomzet en legt zich nog sterker toe op software

Persbericht -

Visma boekt recordomzet en legt zich nog sterker toe op software

In Q2 is de omzet van Visma toegenomen tot een recordbedrag van € 602 miljoen, een stijging van 16 procent. Nu de Groep heeft aangekondigd de IT-consultingactiviteiten te gaan afstoten, zal dat Visma's strategie als toonaangevende leverancier van cloudsoftware in Europa verder versnellen.

In het tweede kwartaal zette Visma de sterke ontwikkeling voort, met een omzet die een recordhoogte bereikte van € 602 miljoen; een groei van 16 procent ten opzichte van de € 520 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA steeg met 6 procent, tot € 148 miljoen (140).

Ondanks de toegenomen onzekerheid over de wereldwijde economische vooruitzichten, houden Visma's belangrijkste markten goed stand. Zowel de Scandinavische regio als de Benelux laten een gezonde ontwikkeling zien bij een solide economische activiteit.

Alle drie de kernsegmenten van Visma hebben in het tweede kwartaal uitstekend gepresteerd, waarbij het mkb-segment (Small Business) opviel met een bijzonder sterke omzetgroei van 25 procent. De grootzakelijke en de (semi)publieke sector behaalden een omzetgroei van respectievelijk 18 en 12 procent.

“Onze klanten blijven investeren in cloudsoftware, waarmee ze hun bedrijfsprocessen moderniseren en verder automatiseren om hun efficiency te verhogen. Een gevarieerd klantenbestand, in combinatie met de levering van bedrijfskritische software en veel terugkerende inkomsten, maakt Visma weerbaar tegen een eventuele afzwakking van de wereldeconomie", zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Afstoten van Visma's consultingactiviteiten

Afgelopen juni heeft Visma een overeenkomst getekend om haar IT-consultingactiviteiten over te dragen aan CVC Capital Partners. Na een succesvolle transactie zal Visma zich nog beter kunnen profileren als Europa's toonaangevende leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware, met het accent op SaaS en gestandaardiseerde producten.

De transactie moet nog de gebruikelijke goedkeuringen krijgen van de regelgevende instanties en wordt naar verwachting later dit jaar afgerond. Visma zal de opbrengst van de verkoop herinvesteren in nieuwe groeimogelijkheden, zowel organisch als niet-organisch.

“Wij zijn van mening dat dit een geweldig resultaat is voor alle betrokken partijen. De IT-consultingactiviteiten zullen zich als onafhankelijke entiteit nog sneller en beter kunnen ontwikkelen. Voor Visma betekent dit een nog scherpere focus op onze kernactiviteiten en extra financiële middelen om onze ambitieuze groeistrategie voort te zetten”, aldus Hverven.

14 nieuwe bedrijven

Visma's acquisitieactiviteit bleef in het tweede kwartaal onverminderd hoog, in alle segmenten. 14 bedrijven met een gezamenlijke omzet van € 44 miljoen (LTM) sloten zich in deze periode bij Visma aan. Dat brengt het totaal aantal nieuwe bedrijven in 2022 op 29 tot nu toe.

Een van de belangrijkste overnames in Q2 was het Belgische bedrijf Teamleader. Teamleader is leverancier van work management software, die werkprocessen eenvoudiger maakt en klanten in staat stelt zich te concentreren op hun core business. Andere belangrijke overnames waren onder meer Declarando, het snelst groeiende bedrijf voor boekhoud- en belastingsoftware voor Spaanse freelancers, en Intempus, het Deense tijdsregistratiesysteem.

"Visma blijft zich richten op het overnemen van succesvolle cloudbedrijven en wil daarnaast de preferred partner zijn voor veelbelovende techondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. Nu we onze consultingactiviteiten hebben afgestoten, hebben we het kapitaal om onze strategie te kunnen doorzetten en meer innovatieve cloudbedrijven met goede, gebruikersvriendelijke producten te kunnen overnemen”, zegt Hverven.

Belangrijkste cijfers voor het tweede kwartaal van 2022:

  • Kwartaalomzet bedroeg € 602 miljoen (520), een groei van 16 procent.
  • De EBITDA steeg naar € 148 miljoen, een groei van 6 procent.
  • De jaarlijks terugkerende inkomsten (ARR) bereikten een recordhoogte, met een stijging van 18 procent tot € 1.778 miljoen.
  • 85 procent van Visma's totale omzet kwam uit SaaS- en cloudservices, waarbij de SaaS-omzet toenam met 28 procent.
  • Alle Visma-divisies vertoonden een sterke omzetontwikkeling, waarbij vooral het mkb-segment opviel met een sterke groei van 25 procent.
  • De fusie- en overnameactiviteit bleef hoog, met 14 overnames in het kwartaal, goed voor een totale omzet op jaarbasis van € 44 miljoen en een EBITDA-marge van 25 procent.

Lees hier het volledige Q2-rapport

Onderwerpen

Tags


Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 41 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.