Skip to content
Visma betreedt Frankrijk met overname van cloud-boekhoudsoftwarebedrijf Inqom

Persbericht -

Visma betreedt Frankrijk met overname van cloud-boekhoudsoftwarebedrijf Inqom

Parijs - Visma, een van Europa's toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software, heeft een overeenkomst getekend om het in Parijs gevestigde Inqom over te nemen.

Inqom biedt software die boekhoudprocessen automatiseert door middel van kunstmatige intelligentie en heeft een team van bijna 100 professionals in dienst.

Een succesvolle transactie zal Visma's eerste markttoegang tot Frankrijk vormen, waardoor de aanwezigheid van het bedrijf wordt uitgebreid naar 29 landen in Europa en Latijns-Amerika.

“We zijn verheugd om onze komst op de Franse markt aan te kondigen door te investeren in Inqom. Net als Visma ontwikkelen ze unieke technologie om klanten te helpen efficiënter en concurrerender te worden. Met deze overname zetten we onze ambitieuze groeistrategie voort, zowel in bestaande als in nieuwe markten”, zegt Merete Hverven, CEO van Visma.

Groot groeipotentieel in Frankrijk
Visma, van origine afkomstig uit Scandinavië, is uitgegroeid tot een van Europa's grootste leveranciers van cloud-delivered software as a service (SaaS) voor de private en publieke sector, met een focus op boekhoudkundige ERP, HRM en eGovernment-software.

Europese tech-ondernemers, met vitale en innovatieve cloudoplossingen, zien Visma steeds vaker als de voorkeurspartner om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

“De industriële steun van Visma zal nieuwe en belangrijke marktkansen openen en we zien in de toekomst een groot groeipotentieel in Frankrijk. Accountantskantoren staan onder toenemende druk om complexe en tijdrovende processen te automatiseren, zowel om nieuw talent aan te trekken als om de stijgende vraag van hun eigen klanten bij te houden. We hebben de tools die hen kunnen helpen”, zegt Romain Passilly, CEO van Inqom.

Het huidige managementteam van Inqom blijft op zijn plaats en het bedrijf zal zijn producten onder hetzelfde merk blijven ontwikkelen en op de markt brengen, in overeenstemming met het autonome bestuursmodel van Visma. Visma rapporteerde in 2021 een recordomzet en EBITDA van respectievelijk 2,1 miljard en 590 miljoen euro. Inqom wordt tot nu toe de 31e acquisitie van Visma in 2022, vergeleken met 42 in totaal in 2021.Onderwerpen

Tags


Over Visma
Visma is een toonaangevende leverancier van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtigere samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, meer dan 1,3 miljoen klanten in de particuliere en publieke sector in Scandinavië, de Benelux, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Bezoek ons op visma.com.


Over Inqom
Inqom is een Franse startup opgericht in 2016 die SaaS-software van de nieuwe generatie biedt die de boekhoudproductie automatiseert en de balans in realtime genereert. Deze kunstmatige-intelligentieoplossing is bedoeld voor accountantsprofessionals in bedrijven en binnen KMO's/ETI's. Momenteel gebruiken meer dan 10 000 accountantskantoren en MKB-bedrijven Inqom om betekenis te geven aan hun boekhouding.

www.inqom.com

Perscontacten:
Romain Legresy
COO, Inqom
+336 68 83 9000
romaincm@inqom.com


Romain Passilly
CEO, Inqom
+336 86 79 77 14
romain@inqom.com

Mikael Westöö
Chairman, Inqom
+46735110424
mikael.westoo@visma.comPerscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.