Volg Visma

Visionplanner wordt onderdeel van Visma

Persbericht   •   apr 01, 2020 09:30 CEST

Visionplanner, leverancier van softwaretools voor dashboarding, jaarrekeningen, belastingaangiften en liquiditeitsprognose wordt onderdeel van de Visma Group. Met deze acquisitie breidt Visma zijn portfolio voor accountantskantoren uit en versterkt zijn positie binnen deze sector.

Visionplanner is opgericht in 1996 en richt zich op Nederlandse administratie- en accountantskantoren die mkb-klanten bedienen. Het bedrijf heeft circa 110 medewerkers, een klantenbestand van meer dan 2.200 accountantskantoren, 60.000 gebruikers en 141.000 administraties. Visionplanner heeft zich strategisch gepositioneerd als belangrijke speler in de accountancysector. Met Visionplanner kunnen accountants klanten realtime volgen en adviseren, onafhankelijk van hun boekhoudsoftware.

‘Visma deelt onze visie dat accountants centraal staan bij het financiële succes van ondernemers. Visionplanner heeft tools voor sturing op basis van actuele gegevens, die juist in deze tijden extra belangrijk zijn. De samenwerking met Visma geeft ons zowel nationaal als internationaal nog meer armslag om verder te blijven investeren in ons mooie platform’, zegt Gert Kwetters, directeur Visionplanner.

John Reynders, Country Director Visma Nederland: ‘Visma is al jaren specialist op de accountancymarkt. Door de overname van Visionplanner wordt het aanbod voor deze doelgroep nog completer. Doordat we beide de branche zeer goed kennen en er ook een sterke culturele fit is met Visionplanner zien we veel toegevoegde waarden in deze samenwerking.’

Visionplanner continueert de bedrijfsvoering als zelfstandige entiteit onder de huidige naam. Ook zijn er geen personele wijzigingen met deze acquisitie gemoeid.

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met 10.000 medewerkers, 1 miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1,5 miljard euro in 2019 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day, PinkWeb,, PlusPort, VerzuimSignaal, Circle Software en Onguard onderdeel van de Visma-groep. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.