Skip to content
Team Jumbo-Visma richt dameswielerploeg op

Persbericht -

Team Jumbo-Visma richt dameswielerploeg op

Met trots kondigt Visma een spannende update aan van zijn Team Jumbo-Visma-sponsoring. Team Jumbo-Visma richt een dameswielerploeg van wereldklasse op die ook onder dezelfde naam zal strijden.

Door het vrouwenteam op te richten, kan Visma zijn steun aan het profwielrennen in heel Europa voortzetten. Met de beslissing om in 2019 co-sponsor te worden van Team Jumbo-Visma, was Visma het eerste Scandinavische bedrijf dat op zo'n grote schaal een pro-wielerploeg voor heren ondersteunde. Nu is het bedrijf verheugd om dit wielersponsorschap uit te breiden naar zowel heren- als damesteams.

Team Jumbo-Visma Dames zal starten onder een continentale licentie in 2021, aangezien de UCI-reglementen niet toestaan dat een nieuw team rechtstreeks aan de Women’s World Tour deelneemt. Het team, de renners en de sponsors hebben vertrouwen in een mooi programma voor 2021, inclusief alle belangrijke races.

De dameswielerploeg van Jumbo-Visma zal hetzelfde doel nastreven als de herenteam: de beste van de wereld worden. De atleten worden ondersteund door de organisatie Team Jumbo-Visma, die ervoor zorgt dat ze de middelen hebben om te concurreren, in contact te komen met jong talent, sportdeelname te stimuleren en andere atleten, partners en fans te inspireren. De organisatie heeft ook substantiële kennis verzameld door samen te werken met het herenteam, waar ook de vrouwen van zullen profiteren. Alle kennis over training, voeding en uitrusting wordt door beide teams gedeeld en verder ontwikkeld om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Visma CEO Merete Hverven zei het volgende: “We zijn erg blij met het ondersteunen van het herenteam, aangezien onze sponsoring ons in staat heeft gesteld waarde te creëren en onze groeidoelstellingen in heel Europa te behalen. Het vrouwenteam zal deze inspanningen versterken. Het geeft ons ook de mogelijkheid om onze steun voor gendergelijkheid te demonstreren, niet alleen in de wielersport maar in de hele samenleving door de geslachten op gelijke voet te stellen en jonge vrouwen te inspireren om hun best te doen."

Het team staat onder leiding van Esra Tromp en heeft twaalf rijders, met een mix van ervaren atleten van wereldklasse en aanstormend talent met een hoog potentieel. Teamleider wordt Marianne Vos (NED), 10x wereldkampioen wielrennen en gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Collega-rijders zijn onder meer Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) en Anna Henderson (GBR).

Bij het samenstellen van het team werd met veel factoren rekening gehouden, waaronder fysieke capaciteiten, persoonlijkheden, ambitie en drive. Rijders werden ook benaderd op basis van hun relatieve kracht in verschillende soorten races en hun potentieel voor toekomstige ontwikkeling.

“Het is fantastisch om met je eigen damesteam een grote bijdrage te kunnen leveren aan het nationale en internationale dameswielrennen. Met de komst van dit veelbelovende damesteam completeren we Team Jumbo-Visma en omarmen talentherkenning, ontwikkeling en topsport op het hoogste niveau. Daarnaast is het fantastisch dat we binnen ons Academy-model ook jonge meisjes perspectief kunnen bieden voor de lange termijn, ” zegt Richard Plugge, Managing Director van Team Jumbo-Visma.

Hverven voegt eraan toe: “Het was erg leuk om de zuurverdiende overwinningen van de mannen van de afgelopen twee jaar te ondersteunen. We kijken er naar uit om dezelfde kans te krijgen bij het damesteam en wensen hen veel succes in 2021 en daarna."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Merete Hverven, CEO van Visma, +47 48 02 14 15

Onderwerpen


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 11.000 medewerkers, 1 miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1,5 miljard euro in 2019 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day, PinkWeb, PlusPort, Visma Verzuim, Visma Circle, Onguard, Visionplanner, IntraData, Nmbrs, Yuki, Cash Bedrijfsoftware en Advitrae onderdeel van de Visma-groep. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.