Skip to content
ProActive sluit zich aan bij de Visma Group en versterkt Visma’s positie in Nederland

Persbericht -

ProActive sluit zich aan bij de Visma Group en versterkt Visma’s positie in Nederland

De Visma Group heeft de meerderheid van de aandelen van ProActive overgenomen. ProActive, gevestigd in Haarlem, is leverancier van volledig op SaaS gebaseerde en in eigen huis ontwikkelde software-oplossingen voor het managen en verbeteren van purchase-to-pay-processen.

Deze overname betekent voor Visma uitbreiding van de activiteiten in Nederland, een zeer strategische regio, en daarnaast versterking van de positie als marktleider op het gebied van cloudgebaseerde inkoopoplossingen in de private en publieke sector in Noord-Europa. De transactie is de derde acquisitie van Visma dit jaar in Nederland. Eerdere transacties waren de overname van Raet – een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde hrm- & payrolloplossingen – en van PinkWeb, leverancier van een online interactieplatform voor accountantskantoren en hun klanten.

De combinatie van Visma en ProActive zal het marktbereik van Visma vergroten en nieuwe en huidige klanten van beide organisaties toegang geven tot een uitgebreide serie cloudapplicaties. Alleen al in de Benelux zal de gecombineerde onderneming meer dan € 200 miljoen aan inkomsten, 1.600 werknemers en meer dan 50.000 klanten hebben. Visma blijft zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid en het productaanbod in de regio te vergroten.

‘Nederland is een zeer aantrekkelijke markt voor Visma en de samenwerking met ProActive maakt deel uit van een reeks strategische initiatieven om onze aanwezigheid in de regio te versterken. Ik ben onder de indruk van de manier waarop ProActive klanten in staat stelt om de volledige complexiteit van de uitgavenstroom op een vereenvoudigde manier te beheren. ProActive bewijst dat innovatie, aanpasbaarheid, geweldige technologie en klantgerichtheid de sleutel zijn tot succes in de markt. De overname leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden die nieuwe en bestaande klanten zullen aantrekken om inkoop- en betalingsprocessen te beheren en te verbeteren’, zegt Nils Vold, divisiedirecteur van Visma.

‘De aansluiting van ProActive bij Visma vergroot ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden, en zorgt voor nieuwe kansen en meerwaarde voor zowel klanten als werknemers. De combinatie met het huidige aanbod van Visma zal ook het totale marktbereik substantieel vergroten’, aldus Heiko Bonenkamp, Commercieel Directeur van ProActive.

ProActive blijft een aparte entiteit binnen de Visma Group, als onderdeel van de Enterprise Divisie.

Er worden geen financiële details over de transactie bekendgemaakt.

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers, 900.000 klanten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma werd in januari 2019 de titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.