Skip to content
Pro Cycling Team Jumbo Visma met Primoz Roglic naar Ski Classics in Marcialonga

Persbericht -

Pro Cycling Team Jumbo Visma met Primoz Roglic naar Ski Classics in Marcialonga

Wielerteam Jumbo-Visma, voegt zich bij Visma Ski Classics in Marcialonga om meer te leren over langeafstandskiën.

Visma, de titelsponsor van Visma Ski Classics, brengt skiën en fietsen samen in Marcialonga. Visma is een van de hoofdsponsors van Team Jumbo-Visma en heeft het professionele wielerteam uitgenodigd om mee te doen aan Marcialonga, de zesde etappe van de tour in de Visma Ski Classics.

De nummer 1 wielrenner ter wereld, Primoz Roglic, is gewend aan wintersport omdat hij zijn sportcarrière begon met skispringen voordat hij zich volledig op fietsen richtte. In 2019 behaalde Roglic de derde plaats in de Giro D'Italia en won hij de Vuelta, de Tirreno-Adriatico en de Tour de Romandie.

“Visma Ski Classics heeft vanaf de start, tien jaar geleden, inspiratie opgedaan in de wielersport. Met de passie voor het team, strategisch denken tijdens de races, extra spanning van sprint- en klim-checkpoints, zijn er veel dingen te vinden in onze tour die terug te voeren zijn op de wielersport. Ik zie er naar uit om kennis en ervaringen te delen bij Marcialonga met Team Jumbo-Visma ”, zegt David Nilsson, ceo van Visma Ski Classics.

“Ik kijk ernaar uit om de wereld van de Visma Ski Classics te leren kennen. Het is een nieuwe wereld voor ons, maar we zien veel overlap. In de sport, in de training en in de organisatie. Dankzij Visma kunnen krijgen we de kans deze sport van dichtbij mee te maken. Met ons ontwikkelteam hebben we getraind op ski's in Noorwegen, en we vonden het qua prestaties een goede aanvulling op ons programma. Primoz Roglic heeft ons al veel over de sport verteld, misschien brengt het ons tot nieuwe inzichten, ”zegt Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma.

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met 10.000 medewerkers, 1 miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, Dotweb, HR2day, PinkWeb, PlusPort en Circle Software onderdeel van de Visma-groep. Visma is titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 12 500 medewerkers, 1 miljoen klanten en een netto-omzet van ruim €1.741 miljoen EUR in 2020 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 25 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloud- en softwareoplossingen. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.