Skip to content
PinkWeb wordt onderdeel van de Visma group

Persbericht -

PinkWeb wordt onderdeel van de Visma group

Visma heeft Pink Web Applications B.V. overgenomen. PinkWeb is leverancier van de innovatieve oplossing Client Online, een online klantinteractieplatform voor accountantskantoren en hun cliënten. De overname past in de strategie van Visma, de grootste leverancier van cloudsoftware in Europa, om de activiteiten in Nederland verder uit te breiden, met een sterke focus op de accountancysector.

Client Online, het toonaangevende communicatie- en samenwerkingsplatform van PinkWeb kent veel tevreden klanten. Het platform zorgt voor een efficiënte en geautomatiseerde inrichting van informatie- en communicatieprocessen, specifiek die tussen het kantoor, zijn cliënten en uitvragende partijen zoals de Belastingdienst, de KvK en banken. Het Amersfoortse bedrijf is hierin al vijftien jaar marktleider.

‘Visma heeft al ruim dertig jaar een sterke band met de accountancybranche. Met de overname van PinkWeb worden de diensten voor kantoren verder uitgebreid. De oplossingen van PinkWeb zijn een prachtige aanvulling op ons portfolio, waar huidige en nieuwe klanten van kunnen profiteren’, zegt Richard Scheper, commercieel directeur mkb van Visma Software BV.

Jelmer Nieuwenweg, directeur/eigenaar PinkWeb: ‘Voor PinkWeb is dit een uitgelezen kans om verder te groeien. We zijn enthousiast om al onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen met nieuwe ontwikkelingen en om onze innovatiekracht verder te vergroten. Visma is een grote internationale speler op de softwaremarkt. We zien veel voordelen in toetreding tot de Visma group: een goede, toekomstgerichte werkomgeving met nieuwe, internationale kansen en een nog betere dienstverlening. We hebben het gevoel dat we een perfecte culturele match hebben met de mensen van Visma en dat is goed voor onze medewerkers en onze klanten.’

PinkWeb blijft een aparte entiteit binnen de Visma group, waarmee Visma de onafhankelijke positie van PinkWeb in het softwarelandschap van zijn klanten benadrukt. De activiteiten van PinkWeb, dat 35 medewerkers telt, zullen vanuit Amersfoort worden voortgezet door het huidige management.

Onderwerpen

Tags


Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Met meer dan 9.500 medewerkers, 900.000 klanten en een netto-omzet van 1.199 miljoen euro in 2018 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma werd in januari 2019 de titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van 's werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.