Skip to content

Persbericht -

Met overname Lyanthe biedt Visma software voor automatische factuurverwerking

Lyanthe is nu onderdeel van Visma, Europees leider in cloudsoftware. Het softwarebedrijf uit Echt Susteren biedt sinds 2012 een oplossing waarmee accountants- en administratiekantoren in Nederland en België hun administratieverwerking kunnen automatiseren. Door de overname biedt Visma een complete geautomatiseerde verwerkingsstraat - van factuur tot boekhouding - voor de accountancysector.

De arbeidsmarkt binnen de accountancysector staat onder druk. Elk jaar studeren er minder mensen af in Nederland en België terwijl de vraag naar werknemers toeneemt. Het is daarom noodzakelijk om te automatiseren. De meeste boekhoudpakketten hebben functies voor factuurherkenning, maar die staan nog ver af van 100% nauwkeurige herkenning en verwerking. Zeker voor kantoren die grote hoeveelheden administraties verwerken, brengt de boekhouding een hoop correctiewerk met zich mee.

Door de inzet van Lyanthe kan een kantoor zijn administratieverwerking zodanig automatiseren, dat 95 % van de facturen zonder menselijke tussenkomst correct wordt verwerkt. De pre accounting software boekt grote aantallen facturen op regelniveau snel en consistent over administraties heen. Dat is mogelijk door de samenwerking van technologie en menselijke validatie door Lyanthe in de digitalisering van facturen.

Werking van de technologie

Deze geavanceerde automatisering is mogelijk dankzij een kwaliteitsniveau van 100% menselijke factuurherkenning in de digitalisering gekoppeld aan het rule based algoritme. Het leidt voor consistentie en sorteert daarmee voor op input voor het samenstellen voor de jaarrekening. Dit over alle administraties/dossiers heen.

De robotic accounting technologie zet de verwerkte facturen automatisch op de juiste plaats in de administratie van de juiste klanten. Hierdoor neemt de druk op huidige medewerkers af. Zo komt veel capaciteit vrij bij de accountantskantoren in het pre-accounting team. Die tijd kan worden besteed aan advisering van klanten en het versneld laten doorgroeien van assistent-accountants. Het platform van Lyanthe koppelt met vele boekhoudpakketten in Nederland en België.

Connected Experience voor accountants

Lyanthe wordt toegevoegd aan de Visma Connected Experience voor accountants. Dat is een compleet ecosysteem van best-of-breed oplossingen die alle werkzaamheden binnen een accountantskantoor ondersteunen. De softwareoplossingen zijn onderling geïntegreerd, waardoor ze gebruik kunnen maken van elkaars gegevens. Dat vermindert de verwerkingstijd en minimaliseert de foutkans door dubbele invoer.

Met de software verwerken accountantskantoren in Nederland en België dagelijks meer dan 150.000 facturen voor ruim 120.000 administraties in 7 landen.

Rainier van Vlokhoven, managing director bij Lyanthe: “We zijn erg gecharmeerd van de visie van Visma op de accountancymarkt. Het koppelen van best-of-breed applicaties is essentieel en Visma realiseert dat. We zijn blij dat we waarde kunnen toevoegen aan de propositie van Visma voor de accountancysector. Bovendien zien we mooie kansen om onze groeiplannen in de Benelux en Scandinavië te versnellen.”

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “Visma is ervan overtuigd dat accountants- en administratiekantoren met software willen werken die het beste aansluit bij hun eigen werkwijze. En geen concessies willen doen aan functionaliteit. Daarom bieden we met de Visma Connected Experience de accountancybranche keuzevrijheid in software. We zijn blij en trots dat Lyanthe aansluit bij de Visma familie. Nu hebben we ook een slimme oplossing voor digitalisering met 100% menselijke nauwkeurigheid gekoppeld aan de hoogst haalbare geautomatiseerde verwerking van grote hoeveelheden facturen. Zo kan de accountancysector ongekende efficiency realiseren.

Lyanthe blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Alle samenwerkingen die Lyanthe heeft met softwareleveranciers en administratief dienstverleners worden ongewijzigd gecontinueerd.OnderwerpenOver Lyanthe

Lyanthe is ontstaan uit een samenwerking tussen accountants en IT-specialisten. Vanuit onze eigen ervaring met het organiseren van boekhoudprocessen, hebben we een oplossing ontwikkeld die deze alledaagse, repetitieve taken vereenvoudigt en automatiseert. Zo stellen wij onze partners in staat om zich te concentreren op die activiteiten die het verschil maken voor de ondernemers die ze bedienen.

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 36 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.