Skip to content
Met overname ActuIT claimt Visma Idella koppositie stelselherziening

Persbericht -

Met overname ActuIT claimt Visma Idella koppositie stelselherziening

Visma, Europees leider in bedrijfsoplossingen in de cloud, neemt pensioencommunicatie-specialist ActuIT over. Met deze overname voegt marktleider Visma Idella waardevolle actuariële componenten en een pensioenplanner toe aan haar financiële ecosysteem.

Met de komende veranderingen in het Nederlands pensioenlandschap krijgen deelnemers steeds meer eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. Het is de plicht en uitdaging van financiële instellingen hen helder en juist te informeren, zodat zij de voor hen juiste keuzes kunnen maken. Met de overname van ActuIT voegt Visma Idella de dimensie ‘Morgen’ toe aan de reeds bestaande pensioenoplossingen voor ‘Vandaag’ en ‘Gisteren’.

Veel pensioenfondsen en -uitvoerders bieden hun deelnemers inzicht in hun toekomstig pensioen via op maat gemaakte pensioenplanners. Als marktleider van online individuele pensioencommunicatie bedient ActuIT meer dan 8 miljoen deelnemers in Nederland.

Pauline Frens - Managing Director Visma Idella:
"Met deze overname versterkt Visma Idella haar positie ten opzichte van de concurrentie. Wij bieden als enige de route naar een veilige haven om de herziening van het pensioenstelstel te doorstaan. Pensioenfondsen- en uitvoerders kunnen optimaal inspelen op de mogelijkheden die de nieuwe premieovereenkomsten bieden aan hun deelnemers.
Om onze gezamenlijke klanten en prospects nog beter te bedienen integreren wij in 2022 de bedrijfsactiviteiten van ActuIT”.

Chris Vrolijk en Dirk Kuijpers - oprichters ActuIT:
"Om de waarde en kracht van onze innovatieve software nog meer tot hun recht te laten komen en nog meer bij te dragen aan de transitie van de Nederlandse pensioensector, bundelen we onze krachten met Visma Idella bij wie ons en onze collega's een warm welkom wacht."

Geavanceerde producten voor pensioen en financial planning
Met de overname breidt Visma Idella de reikwijdte van haar portfolio voor de pensioen-, beleggings- en excasso-dienstverlening aanzienlijk uit. Voor financiële instellingen komt een een actuariële calculatietool voor real time scenario analyses en projecties beschikbaar. Ook komt een nieuwe financieel planningstool beschikbaar, die klanten van financiële instellingen een totaalinzicht in hun financiële huishouding biedt.

ActuIT wordt overgenomen door Visma, waarna de bedrijfsactiviteiten zullen worden geintegreerd binnen Visma Idella. Het huidige management gaat over naar Visma Idella. Zij blijven samenwerken met alle aanbieders van pensioenadministratiesoftware en worden actief betrokken bij de verdere ontwikkeling van de Visma Idella productlijnen.Onderwerpen


Meer informatie

Over ActuIT

ActuIT biedt innovatieve oplossingen die de communicatie over pensioen of andere financiële producten makkelijker maken. Dit doet ActuIT door middel van hun eigen op maat gemaakte pensioenplanners. Hiervoor worden vakgebieden IT, communicatie en actuariaat met elkaar gecombineerd.

Over Visma Idella

Visma Idella, onderdeel van de Visma Group, biedt innovatieve software en services ten behoeve van de financiële sector in Nederland. Hierbij ligt de focus op pensioenen, beleggen en uitkeren. Dit doet Visma Idella voor meer dan 500 klanten, waarbij ze ruim 4 miljoen Nederlanders bedient. Met innovatieve ‘SaaS-preferred’ oplossingen ontzorgt Visma Idella (pensioenfonds)besturen, uitvoeringsorganisaties, verzekeraars, banken en beleggingsinstellingen op het gebied van IT en Operations. Haar motto is: ‘We enable people to secure their financial future’. Kijk op www.visma-idella.nl voor meer informatie.

Over Visma
Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 32 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.


Meer informatie
Pauline Frens - Managing Director - Visma Idella
E:pauline.frens@visma.com
T: 06-30252464

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.