Skip to content
Belgisch ionProjects kan door aansluiting bij Visma internationale groeiplannen versnellen

Persbericht -

Belgisch ionProjects kan door aansluiting bij Visma internationale groeiplannen versnellen

Visma, Europees leider in cloudoplossingen, neemt ionProjects over. Het Belgische techbedrijf biedt aan dienstverlenende organisaties een moderne functioneel rijke ERP SaaS-oplossing. ionProjects is de vijfde leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware in België die aansluit bij Visma. Als onderdeel van Visma kan ionProjects het succes in België uitbreiden naar Nederland en de Scandinavische landen.

ionProjects is in 2010 opgericht als ontwikkelaar van projectbeheer- en planningssoftware. Op basis van continue input van gebruikers, is ionBIZ uitgegroeid tot een professionele cloudoplossing met modules voor crm, procurement, projectbeheer, resource planning, tijdsregistratie en facturatie. Vandaag is ionBIZ een vaste waarde voor middelgrote en grote dienstenleveranciers in de branches consulting, finance, engineering, ict, architecten- en marketingbureaus.

Visma is sinds 2020 actief in België. Twee jaar later telt de Visma-familie vijf Belgische leveranciers van bedrijfskritische cloudsoftware en is België uitgegroeid tot focusmarkt waarin Visma haar bestaande strategie volgt. Die is gericht op groei door overnames van gezonde moderne Europese cloud technologiebedrijven. Zij blijven grotendeels autonoom opereren maar krijgen ondersteuning op specialistische domeinen als technologie, security en customer experience. Waar eerdere overgenomen Belgische bedrijven zich vooral richten op het mkb, bedient ionProjects bedrijven in het midden en grootzakelijke segment.

Steeds meer dienstverleners kiezen software waarvan de functionaliteit het beste aansluit op de betrokken bedrijfsprocessen. Dit is een breuk met de trend dat bedrijven vanzelfsprekend in zee gaan met één softwareleverancier of één all-in-one ERP oplossing. In plaats daarvan kiezen dienstenleveranciers de niche oplossing van ionProjects met gegevensuitwisseling via het API integratieplatform.

Wim Stevens, mede-directeur ionProjects: “Door onze toetreding bij Visma, creëren we een enorm groeipotentieel voor ionProjects. We zien in het bijzonder groeikansen in Nederland en de Scandinavische landen. Tevens biedt het sterke merk van Visma en de samenwerking met andere Visma bedrijven extra kansen.”

Koen Claes, mede-directeur ionProjects: “Door aansluiting bij Visma krijgen we bovendien ondersteuning vanuit de techhubs bij de doorontwikkeling van ons API integratieplatform. Ook bieden we onze huidige en toekomstige klanten continuïteit, nu we onderdeel zijn van een groot Europees technologiebedrijf, terwijl we toch nog onze eigen bedrijfsvoering kunnen blijven bepalen.

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “België bevindt zich op een kantelpunt in de volgende fase van digitalisering van bedrijfskritische processen. We zijn daarom zeer blij en trots dat ionProjects zich aansluit bij Visma. Het bedrijf focust zich op een flexibele moderne softwareoplossing met uitgebreide functies voor projectorganisaties en integraties met software die essentieel is voor een gezonde bedrijfsvoering. Hierdoor hoeven projectorganisaties niet te kiezen tussen een suite-oplossing die niet volledig afdekt wat ze echt nodig hebben of een best-of-breed landschap dat niet verbonden is. Door integraties te maken ontstaat er ondersteuning die klanten echt vooruit helpt: make progress happen.”

ionProjects blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep. Wel gaat het samenwerkingen opzetten met Vismabedrijven.

Onderwerpen

Tags


Over ionProjects

ionProjects is in 2010 opgericht met één doel: dienstenleveranciers helpen hun administratie succesvol te beheren. Hiervoor ontwikkelt en verkoopt ionProjects de niche cloudoplossing ionBIZ. Vandaag is ionBIZ een vaste waarde voor middelgrote en grote dienstenleveranciers, in de branches consulting, finance, engineering, ict, architecten- en Marketingbureaus. ionBIZ bevat verschillende modules voor crm, procurement, items, projectbeheer, resource planning, tijdsregistratie en facturatie.

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 35 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.

Perscontacten

Lage Bøhren

Lage Bøhren

Press contact Head of Communication Norway +47 921 57 801
Aase Settevik

Aase Settevik

Press contact Director of Brand & Communication +47 920 49 559

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Visma is een van Europa’s toonaangevende leveranciers van bedrijfskritische software voor een efficiëntere en veerkrachtige samenleving. Door het werk van bedrijven en organisaties van elke omvang te vereenvoudigen en te automatiseren, verbeteren we het dagelijks leven van mensen. Met 15.000 medewerkers, 1.200.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in de Benelux, Scandinavië, Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika, en een netto-omzet van € 2.081 miljoen in 2021, zetten we ons in om morgen beter te maken dan vandaag. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 40 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.