Skip to content
Visma Connect in top 10 meest innovatieve bedrijven van Nederland

Nieuws -

Visma Connect in top 10 meest innovatieve bedrijven van Nederland

Genomineerd voor de Nederlandse Innovatie Prijs 2021

Visma Connect is één van de 10 bedrijven die kans maakt op de Nederlandse Innovatie Prijs 2021. Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan het meest innovatieve bedrijf van Nederland. De tien bedrijven zijn gekozen aan de hand van één van de meest uitgebreide onderzoeken naar innovatie in Nederland: de Nederlandse Innovatie Monitor.

De Nederlandse Innovatie Monitor vraagt circa 25.000 vertegenwoordigers van bedrijven naar de trends, richting en ontwikkelingen op het gebied van innovatie bij hun bedrijf. Uit de deelnemers worden 600 bedrijven uitgebreid geanalyseerd waarvan er na een aantal selectieronden en uitgebreid onderzoek uiteindelijk 10 overblijven die kans maken op de titel “Meest Innovatieve bedrijf van Nederland.”

Visma Connect lanceerde begin dit jaar Visma Sustynex. Het eerste cloud native platform voor duurzaamheidsrapportages op basis van een GRI Taxonomie. Met behulp van Sustynex kunnen bedrijven en instellingen, sneller, gevalideerde en gestandaardiseerde duurzaamheidsverslagen opstellen en delen met stakeholders of ontvangen van bijvoorbeeld supply chain partners. Met de aankomende CSRD regelgeving wordt dit steeds belangrijker voor vrijwel alle (middel) grote bedrijven in Europa.

Kim Andersen, Managing Director Visma Connect: Als je uit zoveel bedrijven weet door te dringen tot de tien meest-innovatieve bedrijven van Nederland, is dat een groot compliment. Wij investeren veel in nieuwe ideeën, nieuwe technologie en de combinatie van die twee. Sustynex is daarvan een goed voorbeeld. Onze XBRL kennis hebben we gebruikt om een uniek cloud platform te bouwen waarmee bedrijven beter en consistent kunnen rapporteren, volgens de meest gebruikte rapportage richtlijn ter wereld: GRI.”

Visma Connect is een specialist op het gebied van accountability reporting en levert rapportage platformen en infrastructuur aan bedrijven, overheden en toezichthouders. Andere genomineerden zijn onder meer: ASML, Mosa Meat, RobotWise en Stamicarbon.


Over de Nederlandse Innovatie Monitor
De Nederlands Innovatie Monitor Dit onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder regie van prof. dr. Henk Volberda, hoogleraar Strategisch management en innovatie aan de UvA en is onderdeel van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam.


Over Visma Connect
In het digitale tijdperk is data de belangrijkste grondstof. Dat betekent ook dat we steeds meer data met elkaar delen, voor allerlei doeleinden. Maar hoe doe je dat op een veilige, snelle en controleerbare manier? Visma Connect neemt het voortouw. Net zoals energiebedrijven de infrastructuur aanlegden die de industriële revolutie mogelijk maakte, is Visma Connect het nutsbedrijf van de digitale samenleving.

Onderwerpen

Perscontacten

Milan Vaassen

Milan Vaassen

Press contact PR, Brand & Sponsorship Manager PR & Communication Visma Benelux 06 3614 1947

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector.

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 35 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.